Økonomi og økonomisk resultat

Driftsregnskapet for 2022 viser et merforbruk/underskudd på 1 120. Drift og aktiviteter er i all hovedsak gjennomført iht. vedtatt budsjett. Driftsinntekter var i 2022 på 198 176, mens driftskostnader utgjorde 203 987.

Kirkelig fellesråd har bevilgninger fra Trondheim kommune som den viktigste inntektskilden for drift av kirke/menighet, administrasjon og gravplasser. Kommunalt tilskudd utgjorde i 2022 ca. 60 % av driftsinntektene.

Gravplassområdet har i tillegg inntekter gjennom festeavgifter for gravsteder, utleieforhold og tjenester ovenfor utenbysboende og for stell av graver.

For området Kirkeliv (kirke og menighet) tilkommer statlige tilskudd til trosopplæring samt diakon- og kateketstillinger. Utleie av kirkene til konserter og arrangement m.m. gir også inntekter.

Pensjonskostnader har økt markant siste årene. Samlede kostnader var i 2022 på 17 083, som er 3 992 mer enn budsjettert. Det er spesielt reguleringspremie til Trondheim kommunale pensjonskasse som har økt og står for mesteparten av merkostnaden med 3 908. Merkostnadene er så langt ikke finansiert av Trondheim kommune.

Totalt er det gjennomført investeringer i anleggsmiddel for 81 119 i 2022, hvorav 48 093 er investert innen området kirkebygg/adm. og 32 249 innen gravplassområdet. Investeringskostnadene er finansiert med tilskudd fra Trondheim kommune, Riksantikvaren, momsrefusjon, salg av driftsmiddel mv.

Kapitalinnskudd til Trondheim kommunale pensjonskasse er ført over investeringsregnskapet med 777. Kapitalinnskuddet er finansiert ved overføring fra driftsregnskapet.

Kirkevergens stab, Bygg og eiendomsavdeling og Økonomi og administrasjon ivaretar felles funksjoner og kostnader for hele virksomheten.

Neste kapittel

Representanter i Kirkelig fellesråd